baking mood.

hey people! currently i gonna be soo rajin because i wanna bake this!



yeah , it's pavlova people! i am very sure u're wondering what the heck is pavlova? well, it's a cake! a very-easy-to-make cake! it's only consist of several ingredients like eggs, flour & sugar. soo, i am looking forward for tomorrow ya. can't wait~ let's bake a cake(in british accent) hehe! 


p/s : kejadah ape aku speaking malam malam buta neh!



READ MORE - baking mood.

paku dan belacan.

Ones upon a time, there were two bestfriends lived in a jungle near a river. they were called paku & belacan bla bla bla... actually nak cerita pasal mat mat salleh ni yang terkenal dengan name paku & belacan. aku rase satu malaya da kenal dengan dorang ni. aku? biasalah, ketinggalan sikit. hue hue :P aku dapat taw pon kelmarin dari En. Itik saye, ngee~ time kasih En. Itik sebab introducekan dorang kat saye. :P


aku kagum la dengan dorang ni. sebab dorang mampu belajar cakap bm dalam mase lebey kurang 2 tahun je. great! dorang ni dulu duduk kat sarawak . they adore everything about Malaysia ya know. bangga gila kann. & gaya percakapan dorang pon macam orang sarawak, x macam loghat biasa tuh. tapi seriously kagum gila! video video dorang semua dalam bm & lawak habes la. ngekek aku gelak. memang pecah perott. 



ni video paling aku sukaaaa. hehh hehh

nak taw lebih lanjut? sila ke fan page dorang & blog dorang.


belacan & paku.

p/s: aku pelik la, kenapa name paku & belacan jugak yang dorang gune? xda name laen? HAHA



READ MORE - paku dan belacan.

Creating Christmas nail art is very easy and fun too

Creating Christmas nail art is very easy and fun too. The most popular nail designs for this holiday are Christmas tree, bells, wreaths, gift bows, candy canes, snowflakes and Santa clause face. All these designs are perfect to express spiritual feelings and add a festive flare to any beautiful outfit.



 Nail Art Trends for Spring.



Use of glitzy stones, sparkling crystals, colorful pearls, with bright nail colors is also a hot trend. This ultimate art is known as embellished nail art. Embellished nail art is always on top of the list when it comes to most popular nail art trends.

Nail art design gives the perfect finishing to any holiday outfit. With Christmas festival fast approaching, women are looking out for some exclusive nail designs. Best way to jazz up nails for Christmas day is to use characters that are associated with this fun holiday. In fact, there are lots of options available in terms of design and colors in Christmas nail art trend.

READ MORE - Creating Christmas nail art is very easy and fun too

christmas nail art simple design




A walking Christmas tree! A set of Christmas nail chips in a strong festive red. Look at those tiny, delicate frost patterns!

This one is red with bells, something you can do on your wedding day

.
This one has a sort of Christmas feel to it.
READ MORE - christmas nail art simple design

underwears

underwears
underwears
underwears
underwears
underwears
underwears
READ MORE - underwears

ok, aku terperasan!

oke, entry ni berkaitan entry semalam. actually aku da salah faham kat status senior aku tuh. wahahahah! malu derrr :P sila rujuk di bawah .



faham x ape maknenye? link tuh code yang direct ke our own profile! maknenye sape sape je yang klik mesti pergi direct ke profile dorang! HAHAHA! cool gila kan. cool cool pon besh jugak pekena orang. aku da terkena & malu sendirik. *blushing~  mane la die dapat link tuh kann. haih, kan da terperasan. hadoi laa.

p/s: nape la aku suke perasan eaa :P







READ MORE - ok, aku terperasan!

Fashion Jewelry For Fadz

Costume jewelry is also called “Fashion Jewelry” as it is used mainly for the purpose of fashions. Everything that glitters is not made of gold. Costume jewelry is that which is made of less valuable materials like plastic, base metals, synthetic stones and glass. Basically, in jewelry expensive materials like gems, metals are used but in costume jewelry expensive materials are replaced by the inexpensive materials.
It is an asset for those who use jewelry for fashion purposes. It is so called “costume jewelry” because it is used frequently for stage costume.
Gold over silver and silver over brass are the best combinations. Crystals are also having their own importance in the fashion jewelry. Ivory is mostly used in the preparation of jewelry for men. Acrylic and plastic are involved in the manufacturing of low value jewelry. Most of the products of costume jewelry are handcrafted.
Bracelets, Rings, chains, earrings, necklaces and pendants are most renowned items of costume jewelry. Gems like amber, aquamarine, and garnet, opal, freshwater pearl and amethyst are used in crafting of costume jewelry.
However, care should be taken of the costume jewelry to preserve the shiny appearance of it. You must wipe out the costume jewelry with a soft cloth since its shininess will be lost due to the sweat produced by the body. They must be preserved in smooth pouches and velvet boxes so that they may not become dull and its originality remains same. Dipping this jewelry in some strong solutions may disturb the glowing outlook of the jewelry. It may alter the color of stones on it and sprays, perfumes must be used before the wearing of this costume jewelry. They need some periodical maintenance like they should be rewashed in gold or silver. Dull gems in the costume jewelry are replaced by brighter and new gems to get brighter look.


Fashion Jewelry
Fashion Jewelry
Fashion Jewelry
Fashion Jewelry
Fashion Jewelry
READ MORE - Fashion Jewelry For Fadz

ok, aku terkejut!

terkejut ! haha, terkejut gileww. hadoi la. nape la blog aku x tercalon untuk anugerah blog pilihan? oke oke, aku bukan terkejut sebab ni. gile perasan la kan nak tercalon dalam anugerah berprestij tuh kann. dalam mimpi bole la. huahua. sape sape yang x vote lagi, pegi la vote sekarang sebelum tarikh tutupnye.

actually aku terkejut pasal status senior aku ni haa. die buat status yang buat aku bereaksi macam 'haa?' , 'whatt??' , 'betol ke aku neh?' dan sewaktu dengannya.



ni la statusnye. ntah kenapa, aku tergerak hati nak tengok sape la gerangan nye yang dikatakan segak bergaya, bijak, baik & style tuh. bukak bukak tengok name BELLA PERRY. aku pon haaaaaaaaaaaa? aku?? *sambil gosok gosok mate x percaya. susah gile nak percaya derr. 5 kali taw aku klik link tuh baru la aku percaya die merujuk pada aku. hahahahaha. tuh la berkat kalu tergerak hati nak tengok. *ape kaitan?

aku pon tataw la nape die cakap aku macam tuh. pelik pelik. by the way, thanks ya. anda membuatkan aku terharu, haha. *hugssssss


p/s: aku rase entry ni sangat poyo, ngeee~

p/s/s: name bella perry suda ditukar kepada ateyn bella kembali :)



READ MORE - ok, aku terkejut!

oh i loike your style gurl!

haa, meh sini aku nak memperkenalkan kat korang slah sorang blogger yang aku sukaaa. eh eh, bukan suka lesbo tuh just suke style die la. i mean her overall style la. bukan dress up style die je yang aku suka. malah style die becakap n sume lah.hoho. dont get me wrong wokeh. so, introducing.... jeng jeng jeng~~

*
*
*
*
*
*
*
*
*



MARIA OZAWA!



eh?? bukan maria ni laa. hailaa, i mean..




MARIA ELENA!


haaa, ni baru betoll. ngeh ngeh!

nape aku suka die ni? firstly sebab die sangat sempoi. nape aku cakap die sempoi? well, korang kene tengok video die ni. die sangat slumber n x malu. muahaha. i mean, x malu la nk cakap macam tuh. nak bagi tips tips yang berguna. x malu nak post gambar gambar die yang gila gila. bukannye x  malu sebab bogel ke hape. no no no!

i loike that attitude. x macam sesetengah gurl, klu nk post gambar kat blog mesti nak yg perfect, yang cantik cantik jew. klu nmpak minyak skit ke kusam sket ke mesti edit or xletak langsung. betol x? tapi die? main letak je ape2 gambar yang die suke. huehue. btol x cik maria?



dalam video ni die bagi tips tips yang berguna taw. wajib follow taw tips die ni. i loike~ plus, die amatlah funneyhh! lawak lawak die spontan & slumber rock je. & lagi satu. she speaks with an accent yo! how cool is that? & her english is so so so fluent. she can even speak in british accent ! woww! kagum aku. aku yang amek Tesl ni pon cakap gagap gagap lagi T__T

i wonder la, do u ever live overseas miss maria? england maybe?

i used to have british accent when i speak but now da hilang~~ sebab aku penah duduk england for about 2 years when i was 4-5 years old. ha, korang kira la sendiri da berape tahun, mau x hilang accent tuh kann~

ha, ni lagi satu video dari cik maria ni. die buat video as appreciating cikgu shida. well, she just love cikgu shida. 



i told ya. she's cool yo! haha. so, sila lah jengah ke blog dia pada sape sape yang x kenal dia lagi. pada sape sape yang da kenal lame da, i know i know, im ketinggalan zaman. -.-'




i wonder la, why peliks? HAHA~



READ MORE - oh i loike your style gurl!

BB Torch~

yeah, aku berjaya. berjaya! berjaya! berjaya memiliki BB Torch......terima kasih pada pa&ma aku yang sponsor sepenuhnya perbelanjaan untuk phone ni. aku hargai sangat sangat. x sangka aku da pakai bb torch secepat ni. ingatkan da degree baru mampu pakai kan. ate kalu pakai duet pa&ma semuanya mampu haha.


tapi malangnya semua ni hanya dalam mimpi! HAHAHAHA. aku rasa nak gelak laju laju. aku berjaya memperdaya mereka mereka di fb. AHAHAHAHA! mereka mereka yang percaye jangan marah haku ek. tipu sunat je, hikhik :P




nampak x yang aku garis tuh. hahahaha. mesti ramai gile yang percaya kan. actually, aku hanya guna apps die je. thanks tuh Cik Liyana yang bagi link tu. tuh yang aku bole kencing korang sume. muahahahah :DD padan muke! 

so, WAKENABEB la kat korang korang yang percaya. ngahahahaha! HAHAHAHAH muahahahahahaha. i just cant stop laughing la. hahahahahaHAHAHAHAHA! 

oke enough enough! 

nah link klu korang nk pedajal orang :P
READ MORE - BB Torch~

Toms Shoes

Tom’s shoes was founded in 2006 when an American travelling to Argentina observed the plight of the local children who would walk long distances and go about their everyday working to help provide for their families without a pair of shoes on their feet. Their feet were tattered by the elements, blistered, bloody, and infected or at the very least at a high risk for infection. It’s easy to turn a blind eye when the problems of the world aren’t literally staring you in your face; but when you see it right outside your front door you can no longer pretend that these people aren’t alone; and need help and that’s what this American (whose name is Blake Mycoskie) did. He made a commitment to himself and those in need to create a cost efficient shoe that for every pair of shoes he sold, he’d give a pair away to a child in Argentina. Blake Mycoskie became a social entrepreneur overnight because he like all of us had a responsibility to make a difference when we can.

Toms Shoes for Woman
Toms Shoes for Men
All Colors from Toms Shoes
Full Size and Colors Toms Shoes
Toms Shoes Logo
Milk Coffee Toms Shoes
Duo Toms Shoes
New Models from Toms Shoes

Black Toms Shoes
READ MORE - Toms Shoes

Berpaling arah. Sorry~

ape nak buat. aku just bosan dengan die je. so, aku terpaksa la berpaling arah. dari form 3 aku bersame die. dah  5 tahun taw kami bersama. & now its time to change. sorry ya DXN aloe v facial cleanser. i have to leave you. becoz i am bored of using u. bukan u x bagus. u sangat bagus taw. u selalu buang semua jerawat i. tapi u x buang pon minyak kat muke i. kadang kadang i tension dengan u. bile la minyak kat muke i ni nak hilang kan. dah bertahun i pakai tapi still minyak x hilang hilang. jerawat je yang kecut. i am thankful for that. & now i want to use another product that can blemish the oil on my face. so, harap u x marah i ek DXN? 

DXN aloe v facial cleanser set.


my new love now is Clean & Clear facial cleanser. mula mula x yakin sangat dengan product product murah ni. eh, bukan angkuh tapi kalu bab penjagaan muka ni aku sensitif skit. nak pakai yang mahal je. sebab aku penah pakai Ponds dulu & terbukti sangat tidak berkesan. hoho. so, sekarang aku beranikan diri nak try clean & clear ni. berejam aku dok belek product untuk jerawat & muke berminyak sebab muke aku memang sangat berminyak. aku belek la product Oxy, Clearasil  & Clean & Clear ni.

last last aku amik la clean&clear- acne clearing cleanser. muke aku suke tumbuh jerawat jerawat kecik kat dahi & tepi tepi muka. kat pipi pon ade jugak. 

thank uncle google untuk pic yang x brape nak clear neh T__T

so, bile pakai cleanser ni muke rase berangin je. ala, macam pakai shampoo head&shoulder yang berangin tuh. bile bilas dengan air, perghh! sejuk gile muke. rase segar je. suke suke! & untuk 2 hari pertama aku pakai ni memang minyak kat muke da kurang. selalunye waktu kemuncak muke aku ni berminyak pada waktu tengahari. tapi lepas pakai cleanser ni , minyak da kurang! yeay! ade satu waktu tuh aku calit muke dengan jari memang xda langsung minyak. how great was that? happy taw taw :D

so yea, nampaknye muke aku sesuai dengan product ni. alhamdulillah. 


p/s: mula mula nak beli safi rania gold. tapi product tu untuk awet muda. aku ni da muda watpe nak awet muda lagi ye x?

p/s/s: sape sape yang sebaye dengan aku or dalam linkungan umo 20 yang pakai safi rania gold tolong bgtaw aku kesannye ek. thaxx.



READ MORE - Berpaling arah. Sorry~

Baru nak cerita pasal Raya Haji?

hahahaha hohohoho. lambat betol haku kann. orang da lame post entry pasal raya aku baru nak post. ngeh ngeh :P tapi xpe, better late than never. actually, xda pon gambar lembu kene sembelih sebabnye x sempat nak tengok.  sob sob. sedeh T__T melepas lagikk. 

so fer this year Eid Adha , i wore cotton kurung. yeay! suke suke! PINK lagi tahu. well, i just loveeee pink~ dah lame mengidam nak pakai baju kurung cotton. x taw la nape -,-' 


alalala sopannye die. tettt T__T

jadi aku bercamwhoring dengan adik aku saje sebab sume orang bz kat dapur. masak masak & masakkkkk. jadi bile da ramai sangat kat dapur aku pon xda space nak tolong kan. ececeh alasan xleh pakai -.-'





yew, aku kakak yang pendek -.- well, normal la kann.





si fara yang comot.





budak ni memang suke buat muke pelik kalu bergambar :P


my sweet cousin .


sesi memotong daging untuk dibuat gulai.

oke, itu saje pics yang ade. gile bosan kan raya x bergambar sangat. nak buat cemane, semua orang bz. yang xda keje ni la yang sibuk bergambo kann. 


p/s: ade pics yang xclear sebab pakai camera murah, hahahaha





READ MORE - Baru nak cerita pasal Raya Haji?

Long Nails Design

For you who have long nails, but you difficult to search models for your long nail, in this page you can find 14 models of long nails, who can make you more comfortable and beautiful . . .

Black Long Nails Design
The Great Motif and Color for Long Nails
Long Nails with Beautiful Pink Color
Simple White Long Nails Design
Elegant Brown Long Nails Color
Classic Halloween Long Nails Design
Box Long Nails Shape
Shiny Red Long Nails
Unique Shape Black Long Nails
The Most Beautiful Natural Long Nails Design
Natural Long Nail with Beautiful Shape
Full of Black Long Nails
Natural Long Nails
Unique Silver Nails Design
READ MORE - Long Nails Design