Blog Archive

InsyaAllah versi Melayu

Jom layan lagu ni lagi. bestt ohh.





marilah kite same-same berdoa untuk kawan-kawan kite dekat Mesir tuh. dengar cerita keadaan kat sane dah semakin teruk. just imagine urself in their shoes. mesti korang rase xda harapan nak hidup. tapi, InsyaAllah dorang akan selamat.



READ MORE - InsyaAllah versi Melayu

Sape nak jumpe Fatin Liyana ??

Tumblr_lct2v6ssgi1qzdqh3o1_500_large

pic credit to weheartit.com


aku rase korang sume mesti nak jumpe die kan kan kannn ?? common lah, jangan la tipu haku. sape yang xnak jumpe blogger famous nak GILA ni? dah la cantek, pandai, hot pulak tuh. 

oke2, aku bukan nak anjurkan contest sape-menang-die-bole-jumpe-blogger-hot-fatin-liyana. oh no no, sape la saye untuk mengajurkan contest-contest bagai ni. *poyo disitu. tapi kat sini aku nak cakap yang sorang kawan haku yang lucky gila dapat jumpe dengan akak fatin kite ni.

sape die? of coz la bff haku si Dayang Suratun Syafizah yang tengah study dekat UNPAD sekarang ni. well, dah name pon satu U, mesti la bole berjumpe. tapi kalu nak tangkap gamba tuh agak payah sikit la kan. xkan la tibe-tibe dengan muka x malu nye nak approach kak fatin cakap 'eh eh, kak fatin nak tangkap gamba bolehh?' mesti die cakap eh minah ni apesal kann tiba-tiba nak tangkap gamba dengan haku.

eh ape haku merepek daa. hokay hokay, straight to the point je la. 

to dayang, wei, haku x bole bla derr kaw tangkap gamba dengan die, aku nak jugakkk!! 









*aku curik dari blog kaw ye dayang. ngeee

uwaaaa! nanges tengok gamba ni. tengok tuh, mesra kemain. siap peluk-peluk pinggang bagai ni. baju & tudung pon kaler same, purple. eh, ni xbole jadi ni. xpe wei xpe, hari ni hari kaw, esok hari aku. hikss! oke2, sila ignore ape yang haku tulis ni. im just joking. not serious at all. tapi jeles tuh totap hado okeh. 


gamba ni mase program perpisahan batch kak fatin ni. maklum la, die kan nak balek Mesia dah bulan 4 ni. tapi macam awal bebenor la majlis perpisahan nye kan? ahh, xkesah la. oke, macam xda ape lagik nak tulis.



p/s: entry xda motif -.-'



READ MORE - Sape nak jumpe Fatin Liyana ??

Amaran! Jangan Beli Laptop di PC fair.

ini amaran keras kematu ni. jangan la degil cakap haku. kalu beli benda lain kat PC fair xpe, asalkan jangan la beli laptop sebab anda ade kemungkinan beso punye untuk DITIPU! yup, kene tipu bhai. mak wa penah kene derr. die beli lappy haku brand RUVO kat PC fair 2 tahun lepas. & sekarang fan die dah rosak. hard disk pon same. as a matter of fact, fan tu da lame dah rosak, dari tahun lepas lagik. hard disk tuh baru je. see? x sampai 2 tahun fan dah rosak. macamane dengan 3,4  tahun akan datang?

derr, lu bikin wa panas derr. asal lahabau sangat orang yang jual laptop tuh. pandang duet semata. wei, x berkat wei duet yang kaw makan tuh wei. berdosa kaw. patot la aku pelik, cepat aje lappy haku rosak. da 2 kali format dalam mase 2 tahun. kalau 5 tahun? x ke habes duet haku asyik dok format je. dah la mase beli tuh mahal. 2k ++ taw. ingat sikit ke. huhh! 

fuhh, istighfar banyak-banyak ye fathin nabila. lepas ni memang xkan pandang dah laptop kat PC fair tuh. kalu nak beli laptop, beli kat kedai. xpayah la nak tunggu PC fair konon nak harga murah, bullshit je sume tuh. opss, sori terkasar bahasa. saya terlampau panas hati. 



Attached Image

ni la ruvo kesayangan saya. pic agak blur ye, salahkan google, ehee.
btw, ruvo tuh anak asus. syarikat yang same ngan asus perhaps.


& im looking forward for this !




gallery_left

its so white that i can barely see it.


yup, i loike white. putih itu suci. im kinda terikut arwah opah aku yang suke kaler putih. hee. so, my choice is also from asus. i dont know why i love asus so much. terikut mak aku la ni. laptop die sume nak asus je kann. dari dulu sampai sekarang. hehh.

tadi pegi survey laptop kat kedai. tengok punye tengok terjatuh cintan dengan laptop ni. & to my suprise it isn't that expensive taw. its only RM 1498! aku tataw bagi korang mahal ke x tapi bagi aku oke la untuk brand yang meletop macam asus ni. im so gonna buy this lappy this week before school starts. 



so sekian saje. ingat, JANGAN BELI LAPTOP KAT PC FAIR HOKEH!



READ MORE - Amaran! Jangan Beli Laptop di PC fair.

Photoshoot @ IPG KSAH

yeay baru nak upload pasal photoshoot hari tuh. lambat gila haku. sorry la kepada korang-korang yang tunggu entry ni, eh, macam ade je yang tunggu kan. perasan sungguh!

so minggu lepas kot x silap, my classmate, khalid ajak photoshoot sebab saje nak test camera baru die. well, as a newbie, mesti la die nak practise-practise kan. klu x macamane nak terer tangkap gambar kan. & he's using Nikon D3000. we all photoshoot kat dalam maktab je. sebab macam xperlu kot photoshoot kat luar lagi. uhuu. kat maktab aku ni ade bangunan bilik lecturer kot yang baru buat. so, kitorang pon snap-snap kat sane sebab bangunan tuh agak cantik jugak lah.


bukan aku sorang je. kawan aku si farah pon join sekali. fyi, die ni lagi pandai pose dari haku. 


& of coz die lagi 2 kali ganda tinggi dari haku.


percubaan nak buat muka-ganas-tapi-xjadi -.-'


dari kerana mataaaa~~


kawan aku cakap aku kene pakai skinny, tapi aku x suke skinny, so camno??


suka gila gamba ni. style la lu farah!


kawan aku jugak cakap aku kurang ekspresi muka. yekeh??


errkkk :P



best oo meniarap atas tar baru buat. hekhekkk~


suka gila gambar ni. macam cover album kannn? hehh

\

suka ini jugakkk! sexy back fuhh!


klu korang perasan, gambar-gambar ni sume ade noise. noise tuh macam bintik-bintik kecik kat dalam gambar. khalid ni pon newbie lagi, jadi gambar pon ade banyak kekurangan. mesti la kene practise lagi & lagi klu nak jadi photographer yang tegar hokehh. 

jom terjah blog khalid untuk tengok shots die. bole tahan jugak la untuk newbie macam die. yang penting, kene taw ilmu photoshop baru gambar tuh lagi menarik.

that's all~



READ MORE - Photoshoot @ IPG KSAH

First time menang contest!

actually da taw pasal ni dari semalam lagi tapi malas nak update. ehehe. contest ape yang ku menang. well, u guys can refer to this entry.

happy gila sebab baru first time menang contest hehe. maybe sebab tuah tahun baru kot??  sebelum ni memang xda harapan nak menang la kan. thax to tiqa yang pilih gambar aku yang x semenggah tuh. siyesly kelakar gile gambar tuh, ehehe




ni la gamba yang aku menang untuk kategori gambar candid.


lagi satu gambar untuk senyuman kegembiraan xmenang pulakk. xpe, asalkan menang satu pon da oke, hehe. thax to fatin afiqah sebab snap gambar ni. jasamu akan ku kenang, kekeke.

nak tengok pemenang yang lain? tekan sini.



READ MORE - First time menang contest!

Cuti Seminggu yeayyy!

u know what's the best thing about studying at IPG? we got the same holidays as schools! yeayyy! sometimes even more than school's holidays okay. im currently at home, arrived Ipoh around 5pm. & now updating my blog peacefully. hehe!


terimalah muka-baru-balek-kelas-&-minum-air-bandung-pekat pagi tadi, heee



sorry la derr derr sekalian sebab x update sejak 2,3 hari lepas. korang taw x yang lappy aku hard disk nye rosak, so automatically broadband pon jadi lombap. jadi xbole la update dengan aman. pluss, fan lappy haku ni pon rosakk la derr. & as a result, lappy jadi cepat panas & haku x bole nak online lame-lame. yaa, i know, i know, i online a lot. that's why my lappy's fan is damage. my fault -.-' so, hagak-hagak korang la kan. how much it will cost to repair the fan & the hard disk? 1k for exact? please help me~ uhuhu



oh lappy ku~ nape la kaw rosak haa?


so here's my things-to-do during the holidays .

1. buat homework. erkkk-.-'
2. belajar buat cupcake, hee
3. buat more review videos.
4. photoshooting, weee
5. errrr?
6. ok done!


err, ignore the 5 & 6 hokeh. wahh, x sabar rasenye nak belaja buat cupcake. my fren that is hanis ayuni ni memang pandai giler buat cupcake. so, die la tunjuk ajar macamane nak buat. jadi, in 2 or 3 days time, i'll be doing my first cupcake hokeh. tungguuu~



baru sampai rumah tapi sorang pon x balek lagi so kene duduk luar -.-'



ignore the ugleeehhh face. nak tunjuk ribbons yang aku buat sendirik, heee
ohh, nanti haku update pasal ribbon sale hokayy.



sian beg tu nak masuk x boleh. 





ok toodless~


READ MORE - Cuti Seminggu yeayyy!

Shirt Dresses

Luxury White Shirt Dresses
Elegant Shirt Dresses
Unique Model Shirt Dresses
Beautiful Shirt Dresses
Soft Colors Shirt Dresses
Abstract Motif Shirt Dresses
Full of White Shirt Dresses
Blue vs Brown Shirt Dresses
Simple Yellow Shirt Dresses
READ MORE - Shirt Dresses

Versace Sunglasses New Edition

Great Versace Sunglasses New Edition
Mariah Carey used Versace Sunglasses
Luxury Versace Sunglasses New Edition
Elegant Brown Versace
All About Versace Sunglasses New Edition
Madonna on Versace
Versace Sunglasses New Edition with Detail Logo

Pink Versace Sunglasses New Edition
READ MORE - Versace Sunglasses New Edition

GAP Watches

Luxury GAP Watches
Duo GAP Watches
Elegant Model from GAP Watches
Unique GAP Watches
Gold and Brown GAP Watches
Amazing Interior from GAP Watches
READ MORE - GAP Watches

GAP Shirt

Great Collection from GAP Shirt
Simple Model of GAP Shirt
GAP Shirt Dresses
White GAP Shirt
GAP Shirt Jeans
Beautiful White GAP Shirt
Black GAP Shirt Dresses
Beautiful Baby GAP Shirt
Blue Polka Baby GAP Shirt
Cute Baby GAP Shirt
READ MORE - GAP Shirt