Blog Archive

International Understanding Day.

assalamualaikum~

who knows what is IU day? kalau sekolah korang ade Interact Club, mesti sikit sebanyak korang tau jugak ape tu IU day. well, i've never attend IU day before. yela, aku mane penah masuk interact club dulu. & dorang buat event untuk dorang je. bukan untuk sume.

so yesterday, my cohort that is cohort 1 PISMP Tesl had organized this event. kiranya, baru first time la aku attend event IU Day ni eventho memang jauh beza dari IU Day yang sebenar. tapi xpe, at least my cohort had contribute something to the IPG. opss, cohort lain jangan terasa, hoho.



dengan budak 'sabah'. hikss


macam besa la, kalau ade event, aku mesti teruja untuk menari. event-event macam ni mesti la kene ada tarian right. baru la x hambar, ecewahhh! mulanya x cukup orang nak menari & xda idea nak menari ape, but lucky us sebab zack from the upsi cohort 5 was willing to join us & choreograph the songs. thank u so much!



our dance team - langkah zaffana, hehehh. sorang lagi xda sebab dia jadi mc. 
*sume mata hantu, bese le, guna camera phone cap ayam jaa.


unfortunately, our performance was not that good because the PA system had broken down and they only use a pc speaker & a mic to play the songs T__T we hardly enjoy it because the sound was too slow. but what to do? dugaan sume tu, kene terima dengan positif. nasib baek la steps sume synchronise, xda la nampak cacat sangat kan.

but overall, the IU day was a success. eventho there was some technical problem here & there. xpe, next time we improved okeh!

nah gambo-gambo nye, sikit je sebab tangkap guna phone. nak tunggu gambo dari nikon my classmate baru show off kat sini hokayy.


close up of my make up.
oh, klu nak menari ni makeup kene tebal & campur colour pelik2, baru la menyerlah haaaa.
btw, aku makeup sendiri jaaa. xda makeup artis yang boleh tolong. sobs~



roomate saya ^^



1 malaysia ok. hehe


all of our sacrifices has been paid off by the success of this event. bese la first time buat event besar macam ni, memang la ade imperfection sana sini. mesti la ade banyak tears, arguments, dissatisfaction & so on. at least we have did it and all the lecturers are proud of us. heee :)